Хостинг по Български – то можело бе !

След множеството ми проблеми с презокеанския ми хостинг (Блухост) на някои от личните ми сайтове включая последната Distributed denial of service атака срещу сървъра им след която той беше близо 2 дни вън от играта реших най-сетне да преместя всичко де е на Български на БГ хостинг, а именно Superhosting. Американците освен това незнайно защо решиха да ми начислят и ДДС, което направи цената по височка в сравнение с родните им колеги.

За Superhosting.bg тях бях чувал положителни работи, а пък и особено ме впечатли с офертата си плати една вземи две години за плана СуперПро (офертата май вече е изтекла за съжаление 🙂 и възможността си да платя с Paypal и да не се мотам по разни банки и.т.н.

То хубаво преместих файловете на сайта си за село Крапец, и той си заработи какъв му е проблема статичен сайт, обаче там имах един забравен phpBB форум и една галерия със снимки от Крапец. И двете при експорт и последващ импорт на базите в новия хостинг показаха кирилицата на маймуни, с което предизвикаха у мен поредното искрено негодувание срещу братята Кирил и Методий.

Туй като съм си босичък по въпросите с екондинги, връзки с бази, колации тем подобни рекох да пусна едно запитване до съпорта на Superhosting па макар и да бях без особено големи очаквания. бях много приятно изненадан, когато с мен набързо се свърза човек от съпорта и прекодира едната ми база данни с което оправи проблема набързо.

За втората явно нещата се закучиха та се наложи да им дам парола за предишния си хостинг та да измъкнат каквото могат оттам. Явно доста си поиграха, но освен че прекодираха базата ми данни отново те пипнаха и кода на галерията ми за да показва кирилицата коректно. Трябва да кажа че съм много доволен и от поддръжката и от скоростта с която качвам сайтовете и ги достъпвам от браузъра си. Дано нещата да останат все така розови и занапред че съм си предплатил за 2 години :-).

П.С Линковете не са афилиейт, а аз не съм свързан по никакъв начин с хостинг фирмата. 

П.П.С Готино е че пускат и разни полезни нещица в помощ на клиента в блога си

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *