Person Of Interest – обещаващ нов сериал на CBS

Съвсем наскоро бе излъчен пилотния епизод на Person Of Interest обещаващ нов сериал на американската CBS. Няма да се наема да превеждам заглавието че да не стана за смях, но на мен поне пилота ми се стори интересен.

В общи линии се разказва за мистериозния милионер Г-н Финч, който е разработил супер машина която сканира Интернет съобщенията и телефонните разговори по цял свят и е създадена след 11 септември за да предотврати евентуални терористични атаки. Покрай другото обаче машината регистрира и данни за предполагаеми криминални престъпления, които обаче властите решават просто да отхвърлят и изтрият. Създателя на програмата Г-н Финч обаче решава да използва данните за да предотврати престъпленията и си оставя вратичка за да ги приема. единственото което има на разположение е само номера на соц. осигуровка на заподозряното лице и никаква информация какво точно ще му се случи, дали ще е жертва или извършител.

Тъй като Г-н Финч е просто един слабичък компютърджия даже и инвалид (в ролята Майкъл Емерсън, който супер много харесах като гадината Бен в Lost) му трябва някой да свърши черната работа. За целта той успява да вербува ветерана от спец операциите в ЦРУ Джон Рийз, когото всички смятат за умрял, а междувременно се опитва да се отрови с алкохол след загубата на любимата си докато той е бил на ацкия нейде из Близкия Изток.

В ролята на раздаващия шамари наляво надясно, но пък иначе пълен с идеи как да разкрият престъпника мъжага е Джим Кавийзъл, който няма много роли на големия екран сега си спомням само че беше Граф Монте Кристо в последната адаптация на романа. Човека се справя с ролята засега, макар да не става ясно как успява да застреля 5 души насочили оръжия към него само за 10-тина секунди :-).

Очаквам интересни серийки, като се има впредвид че зад сериала стои сценарист като Джонатан Нолан, който стои зад страхотни заглавия като Мементо (2000), Престиж (2006) и с последния Батман Черния Рицар(2008) все филми които стоят на лично място във филмотеката ми.

Вижте и трейлъра на Person Of Interest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *